WAT DOET BEIJZONDER WELKOM?

Uitgangspunt bij Beijzonder Welkom is dat alle activiteiten en bezigheden zijn afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van de gasten. Er wordt gevraagd naar wat iemand graag wil doen en daar passen wij ons op aan. Wil iemand graag houtbewerking, fietsen op de duofiets, binnen fietsen met de virtuele fiets, helpen in de tuin of in de moestuin, schilderen, buiten zijn bij de beesten, handwerken, figuurzagen, een spelletje doen, helpen met huishoudelijke klussen, de stal van de varkens schoonmaken, luisteren naar muziek of gewoon even niets doen, alles is mogelijk.

Belangrijk is, dat je kunt doen waar je je prettig bij voelt!

 

Bewegen doen we ook bij Beijzonder Welkom.

Bewegen is goed voor mensen met dementie. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. Dagelijks proberen we in welke vorm dan ook te bewegen. Er is een jeu de boules baan en moestuin of we wandelen op het eigen terrein naar de dieren of naar de buren waar we welkom zijn voor een bezoek aan de koeien. Of bewegen door te fietsen op de duofiets of binnen op de virtuele fiets.

 

Er zijn ook gezamenlijke activiteiten zoals het drinken van een kopje koffie of thee bij het starten van de dag, de warme maaltijd tussen de middag en de koffie of thee in de middag.

Ook hebben we diverse uitstapjes gemaakt de afgelopen jaren naar o.a. Avifauna, Marken, het Schaatsmuseum, het Militair Museum en nog vele andere gezellige activiteiten.

Doordat er altijd minimaal 3 of 4 begeleiders aanwezig zijn op een dag, en maximaal 8 gasten kunnen we dit ook echt mogelijk maken.

Er is persoonlijke aandacht en begeleiding voor alle gasten.

 

Als je op onze prachtige locatie om je heen kijkt, zie je gewoon dat het goed is. Het is hier rustig, er zijn kippen, geiten, poezen, vers fruit in de boomgaard en groente in de moestuin die aangelegd wordt. Het uitzicht, de mogelijkheden, een fantastische plek voor dagbesteding.

 

We krijgen regelmatig bezoek van de kinderen van kinderopvang Polderpret of wij gaan naar de kinderopvang toe, er komt iemand spelen op de gitaar zodat de mensen mee kunnen zingen en er is een braintrainer waar de mensen spelletjes en quizzen op kunnen doen om het geheugen te activeren.

 

Een dochter vertelt; "Mijn moeder kan niet meer precies vertellen wat ze op de dag bij Beijzonder Welkom heeft gedaan maar als ze vertelt over de dag dat ze daar was zie ik aan de lach op haar gezicht dat ze het fijn heeft gehad”.

 

Een gast vertelt: ”Het lijkt hier wel een hotelletje".  Dat is fijn om te horen en dat is waar je het voor doet, de gasten een fijne dag bezorgen zodat zij daar de andere dagen of momenten ook nog een fijn gevoel aan over houden.

 

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

VRIJWILLIGERS BIJ BEIJZONDER WELKOM

Bij Beijzonder Welkom kunnen we u hulp altijd goed gebruiken.

 

Misschien vindt u het leuk om een keer te komen koken, iets creatiefs te maken, een cake of taart te bakken, een spelletje doen, fietsen met de gasten op de duofiets, meehelpen in de tuin of de moestuin of wilt u graag een hele dag komen helpen alles is mogelijk.

 

Onze gasten waarderen het enorm als u er bent!

 

Als u wilt weten of deze vorm van vrijwilligerswerk iets voor u is, nodig ik u van harte uit om een keer bij ons langs te komen, om zelf te  kunnen zien en ervaren hoe een dag bij ons verloopt.

 

Een vrijwilliger vertelt; “Door het kleinschalige, de nostalgische inrichting en de rustige omgeving van Beijzonder Welkom, voelen de mensen zich thuis en kan er persoonlijk gewerkt worden. Het is heerlijk om de mensen te zien genieten. De mensen en wij gaan met een lach op ons gezicht weer naar huis”.

 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie?

U kunt een mail sturen naar info@beijzonderwelkom.nl

of bel naar 06-24 17 34 17

of het contactformulier invullen.

ERKEND LEERBEDRIJF BEIJZONDER WELKOM

Beijzonder Welkom is een erkend leerbedrijf en helpt graag mee aan het opleiden van vakmensen.

Bij ons zijn leerlingen welkom die een BOL opleiding volgen:

 

Begeleider specifieke doelgroepen niveua3

Helpende Zorg en Welzijn

Medewerker sport en recreatie

 

Leerlingen van het VMBO en de praktijkschool zijn ook van harte welkom om bij ons stage te komen lopen.

 

Wil je graag stage lopen bij Beijzonder Welkom?

Stuur dan je motivatiebrief naar info@beijzonderwelkom.nl

SPONSOR VAN HET BETERBOEK

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp, Leiden en Alphen a/d Rijn..

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

WAT IS    WAT DOET    WAAR IS    WAT KOST    WIE IS    SAMENWERKING    CONTACT MET

Contact gegevens:

 

Dagbesteding Beijzonder Welkom

Nieuwveenseweg 49

2421 LB  Nieuwkoop

 

Voor meer informatie of vragen

kunt u contact opnemen met:

Conny de Beij

telefoon 06 -  24 17 34 17

e-mail info@beijzonderwelkom.nl

 

www.facebook.com/beijzonderwelkom

 

Beijzonder Welkom is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.