WAT KOST BEIJZONDER WELKOM?

U bent altijd van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij ons.

Als u denkt dat deze manier van dagbesteding passend zou zijn bij de situatie van uw partner of ouder dan nodig ik u graag uit om samen op de koffie te komen en te kijken of het voor de toekomstige gast goed aanvoelt.
Voelt de gast zich op zijn gemak en zijn er activiteiten of bezigheden waarmee de gast invulling kan geven aan een plezierige en zinvolle dag dan kan er afgesproken worden dat de gast een dag meedraait om echt te kunnen ervaren wat het is om een dag bij Beijzonder Welkom te zijn.
Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Als de toekomstige gast en zijn of haar familie aangeeft gebruik te willen gaan maken van de voorziening dagbesteding bij Beijzonder Welkom dan kunnen de kosten hiervoor betaald worden vanuit:

 1. De WMO.
  De Wmo heeft de voorziening dagbesteding onder gebracht bij Tom in de Buurt. Beijzonder Welkom is sinds 01-01-2022 onderaannemer van Tom in de Buurt. Tom in de Buurt geeft de indicatie van dagbesteding af en draagt zorg voor de financiering aan Beijzonder Welkom.
 2. De Wet Landurige Zorg.
  Beijzonder Welkom heeft sinds 19-04-2023 een raamovereenkomst afgesloten met thuiszorg organisatie Activite. Als de gast een Volledig Pakket Thuis bij Activite heeft afgesloten dan wordt van daaruit de vergoeding voor dagbesteding betaald aan Beijzonder Welkom.
  Als er wel een wet langdurige zorg indicatie is afgegeven maar er is geen volledig pakket thuis afgesloten bij Activite of de gast is bij een andere thuiszorgorganisatie aangesloten dan kan de vergoeding vanuit een persoons gebonden budget worden betaald.
  Een persoonsgebonden budget voor dagbesteding kunt als u onder de Wet Langdurige Zorg aanvragen via het zorgkantoor uit uw eigen regio.
  Voor de regio Amstelland en Zuid-Holland Noord is dit het zorgkantoor in Leiden 071-5825888 afdeling klantadvies.
 3. Uit eigen middelen, particulier.