WAT DOET BEIJZONDER WELKOM?

Uitgangspunt bij Beijzonder Welkom is dat alle activiteiten en bezigheden zijn afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van de gasten. Er wordt gevraagd naar wat iemand graag wil doen en daar passen wij ons op aan. Wil iemand graag houtbewerken, fietsen op de duo-fiets, binnen fietsen met de virtuele fiets, helpen in de tuin of in de moestuin, schilderen, buiten zijn bij de beesten, handwerken, figuurzagen, een spelletje doen, helpen met huishoudelijke klussen, de stal van de varkens schoonmaken, luisteren naar muziek of gewoon even niets doen, alles is mogelijk. Belangrijk is, dat je kunt doen waar je je prettig bij voelt!

Bewegen doen we ook bij Beijzonder Welkom.
Bewegen is goed voor mensen met dementie. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door te bewegen breng je de hersenen ook in beweging, daarmee kun je de dementie niet stoppen wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. 
Dagelijks proberen we in welke vorm dan ook te bewegen. Er is een jeu de boules baan en een “moes”tuin, of we wandelen op het eigen terrein naar de dieren of naar de buren waar we welkom zijn voor een bezoek aan de koeien of bewegen door te of fietsen op de duofiets of binnen op de virtuele fiets.

Er zijn ook gezamenlijke activiteiten zoals het drinken van een kopje koffie of thee bij het starten van de dag, de warme maaltijd tussen de middag en de koffie of theeaan het einde van de dag.

Een gast vertelt: ”Het lijkt hier wel een hotelletje”. Dat is fijn om te horen en dat is waar je het voor doet, de gasten een fijne dag bezorgen zodat zij daar de andere dagen of momenten ook nog een fijn gevoel aan over houden.

Ook hebben we diverse uitstapjes gemaakt de afgelopen jaren naar o.a. Avifauna, Marken, het historische museum in Ter Aar, het Schaatsmuseum, het Militair Museum varen op de Nieuwkoopse plassen en nog vele andere gezellige activiteiten.
Doordat er altijd minimaal 3 of 4 begeleiders aanwezig zijn op een dag, en maximaal 9 gasten kunnen we dit ook echt mogelijk maken.
Er is persoonlijke aandacht en begeleiding voor alle gasten. iedereen.

Als je op onze prachtige locatie om je heen kijkt, zie je gewoon dat het goed is. Het is hier rustig, er zijn kippen, een geit, varkens en een poes, vers fruit in de boomgaard en groente in de moestuin die aangelegd wordt. Het uitzicht en de mogelijkheden het is een fantastische plek voor dagbesteding.

We krijgen regelmatig bezoek van de kinderen van kinderopvang Polderpret of wij gaan naar de kinderopvang toe, er komt iemand spelen op de gitaar zodat de mensen mee kunnen zingen en er is een braintrainer waar de mensen spelletjes en quizzen op kunnen doen om het geheugen te activeren.

Een dochter vertelt; “Mijn moeder kan niet meer precies vertellen wat ze op de dag bij Beijzonder Welkom heeft gedaan maar als ze vertelt over de dag dat ze daar was zie ik aan de lach op haar gezicht dat ze het fijn heeft gehad”.

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.